לפרסום חייגו: 050-5788255

קהילה בהעוטף

כתבות עומק מורחבות וכתבות מגזין

מתכון: טטאקי פילה בקר, באדיבות קמפיין הבשר של האיחוד האירופי

בחמישי האחרון נערכה סדנת שף מאת קמפיין הבשר של האיחוד האירופי. השף הראשי של שגרירות צרפת ושף יוסי חנוכה הציגו בפני עשרות שפים שני מתכונים בשילוב בשר אירופי טרי. להלן אחד המתכונים שלפי הבטחת השפים יהפכו כל הארוחה לחגיגית במיוחד. בתיאבון! (צילום: פוני מסיקה)

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

צליל דיבקר

בת 29, נשואה + כלב, בעלת תואר ראשון בתקשורת ממכללת ספיר. נולדתי וגדלתי בקיבוץ בארי. כיום מתגוררת בנתיבות.

מתכון מאת שף דן אלבוקר ושף יוסי חנוכה -  קמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST

בחמישי האחרון נערכה סדנת שף מאת קמפיין הבשר של האיחוד האירופי. השף הראשי של שגרירות צרפת ושף יוסי חנוכה הציגו בפני עשרות שפים שני מתכונים בשילוב בשר אירופי טרי. להלן אחד המתכונים שלפי הבטחת השפים יהפכו כל הארוחה לחגיגית במיוחד. בתיאבון!

טטאקי פילה בקר
על מצע קרפצ'יו סלק בעיטור נגיעות פסטו ובלסמי מצומצם בעיטור עלי מיקרו אפונה

זמן בישול: 40 דק’
זמן הכנה:35 דק'
ל-6 סועדים

מצרכים

900 גר' פילה בקר אירופאי טרי 
2 סלקים
חופן נדיב של עלי בזיליקום
100גר' נענע
100 גר לימונית
100 מ"ל שמן זית
5 כפות סילאן
100 גר' צנוברים
גרידת לימון – מ-2 לימונים
גרידת תפוז – מ-2 תפוזים
400 מ"ל חומץ בלסמי 
1 כף קורנפלור (להמיס בכוס מים)
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
חופן נדיב של עלי מיקרו אפונה


אופן ההכנה

1. מרתיחים את הסלק, מסננים, מקלפים ומכניסים למקרר.

2.  חותכים את דפנות הפילה בקר ויוצרים מהנתח העגול נתח "מרובע". מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס. 

3.  הכנת פסטו: מכניסים למיקסר את כל עשבי התיבול וטוחנים, מזלפים בהדרגה שמן זית, סילאן וצנוברים.

4. מגרדים גרידה מלימון ומתפוז ומניחים בצד, את התפוז סוחטים ומוסיפים לעיסה וטוחנים עד למרקם חלק, מעבירים לסקוויזר ומניחים להתקרר.

5. לבלסמי: שופכים בלסמי למחבת ומדליקים על אש נמוכה עד שמצטמצם, קושרים עם קורנפלור ומים בכלי חיצוני ושופכים לבלסמי להיקשרות. מורידים מהאש להתקררות מעבירים לסקוויזר.

6. לאחר שהסלק התקרר מוציאים מהמקרר ומגרדים במנדולינה דקה, מסדרים על נייר אפייה בצורת שושנה כל שלישייה בדף לבד.

7. את נתח הבשר "המרובע" אנו מתבלים במלח גס ופלפל שחור גס ועל מחבת סוגרים מכל צד. מוציאים מהמחבת ומכניסים למקרר להתייצבות, לכשיתקרר פורסים פרוסות דקות.   

8.  סידור הצלחת: הופכים  נייר אפייה עם הסלק על מרכז צלחת, מפזרים מעל מגרידת הלימון וגרידת התפוז, מניחים 3 פרוסות דקות של בשר מעטרים ברוטב הפסטו וזולפים מעל את הבלסמי המצומצם. מעטרים עם עלי מיקרו אפונה ומגישים.

המתכון באדיבות קמפיין Taste The Best  והוכן ע"י שף דן אלבוקר ושף יוסי חנוכה
קרדיט לתמונה: פוני מסיקה

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: