לפרסום חייגו: 050-5788255

קהילה בהעוטף

כתבות עומק מורחבות וכתבות מגזין

החופש הגדול הגיע - מתכון מהיר וקל הכנה

חופשת הקיץ החלה רשמית, והאתגר של הכנת ארוחות הצהריים הופך מורכב יותר. בדיוק עבור כך נציע לכם כאן במשך השבועות הבאים מתכונים קלים להכנה, בריאים ומהירים לארוחות צהריים. והפעם: אחת המנות האהובות במיוחד על ילדים ובני נוער - קציצות בקר ברוטב עגבניות (צילום: באדיבות קמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST)

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מערכת העוטף

haotef@gmail.com

www.haotef.co.il

מתכון מאת קמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST

מצרכים:

  • 1 ק"ג בשר אירופי טרי טחון (1/2 צלעות, ½ צוואר)
  • 3 בצלים גדולים סגולים
  • 2 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה (מזן איזדורה)
  • 3 ביצים
  • 200 גרם פירורי לחם
  • 50 גרם כמון
  • 30 גרם פלפל שחון טחון
  • 100 גרם סוכר
  • 1 מארז רסק עגבניות
  • 1 צרור בזיליקום טרי
  • 2 ליטר מים
  • 100 מ"ל שמן

אופן ההכנה:

  1. שמים את הבשר הטחון בקערה, מקלפים ומגרדים את הגזר והבצל ותפוח האדמה וסוחטים מהם את הנוזלים ומכניסים לקערה של הבשר.
  2. מוסיפים את התבלינים הביצים ופירורי הלחם ומערבבים לעיסה אחידה. מכדררים לקציצות בינוניות, מניחים בתבנית ומכניסים למקרר עד להקרשות (לפחות 4 שעות).
  3. להכנת הרוטב – מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את רסק העגבניות עד להיווצרות משקע בתחתית הסיר, מערבבים טוב ומוסיפים את הסוכר לשבירת החמיצות, כשהרסק מתחיל לבעבע מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים זר של בזיליקום שעטוף בגומיה ומניחים בצד הסיר, נותנים לרוטב לבעבע ומנמיכים את האש.
  5. מוציאים את כדורי הבשר מהמקרר, מסדרים בסיר נפרד ויוצקים מעל את הרוטב. ממשיכים לבשל  על להבה נמוכה למשך מספר דקות נוספות.

בתיאבון!

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: