לפרסום חייגו: 050-5788255

אנשים ועסקים בהעוטף

אנשים ועסקים

בחצר של קרמזינה: כל עולם הבירה במקום אחד

הדס קרמזין ממושב תלמי יפה היא מפיקת אירועים במקצועה. לפני מספר שנים, במסגרת שוק איכרים שהפיקה, נחשפה לעולם בישול הבירה הביתית, התאהבה במקצוע, וכיום היא מציעה חוויית בירה בלתי נשכחת, במבשלה וחצר אירוח מיוחדת שהקימה בחצר ביתה

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

צליל דיבקר

בת 28, נשואה + כלב, בעלת תואר ראשון בתקשורת ממכללת ספיר. נולדתי וגדלתי בקיבוץ בארי. כיום מתגוררת בנתיבות.

בלב מושב תלמי יפה שוכנת לה חצר אירוח ביתית ומיוחדת, בה מתבשלת ונמזגת בירה טרייה, ומתקיימים בה מפגשי חשיפה חווייתיים לעולם הבירה, קורסים לבישול מקצועי ומכירת ציוד וחומרי גלם לבישול בירה ביתית. כל הטוב הזה שייך להדס קרמזין, שהעיסוק בנושא התחיל עבורה למעשה כתחביב, אותו פיתחה בעקבות נסיבות חייה, "כיום, 8 שנים מאז שהתחלתי לבשל בירה, מתוכן 6 שנים שאני עוסקת בתחום, אני חיה את החלום אחרי מסע מאוד קשה”. 

בשנת 2016 איבדה הדס את בעלה, שנפטר לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן. היא מספרת שהעיסוק בבירה הוא זה שהשאיר לה את השפיות, "זה תמיד הזכיר לי לחיות מתוך שמחת חיים ואהבה, זו בעצם הצוואה שבעלי השאיר לנו. קיבלתי החלטה שנתיים לפני שהוא נפטר, כשהמצב שלו עוד יותר התדרדר, לפתח ולהרחיב את העסק, שיהיה לי משהו שפוי לקום אליו למחרת בבוקר”.

את בית הספר לבישול בירה פתחה הדס כבר במאי 2014, כדי לפתח את הנושא ולהדביק את האנשים בחיידק בו היא נדבקה, "בישול ביתי הוא לא דומה לשום דבר אחר, הוא מפעיל את כל חמשת החושים, גורם להרבה אנשים הנאה בדרך שזה נעשה ובתוצאה שמתקבלת”. הדס היא אימא לשלושה בנים בגיל ההתבגרות, והיא מספרת שתמיד התאימה את העבודות שלה לחיי המשפחה, "מאוד היה חשוב לי, מאז ומתמיד, שהילדים יחזרו הביתה לאימא, לארוחה חמה, ותמיד הבית שלנו מלא חברים, זה המקום שאני מרגישה בו טוב יותר". מתוך הרצון לחגוג את החיים, והאהבה לאירוח ולאנשים, נפתחה לפני 3 שנים חנות, ובשנה האחרונה נפתחה גם חצר האירוח מתוך רצון לאפשר ליותר ויותר אנשים לחוות בירה ביתית מהי, "במהלך השנים זיהיתי את הצורך ככל שהתפתחתי, וראיתי שיש יותר ויותר אנשים שמתעניינים, אז פתחתי גם חנות לחומרי גלם וכך זה הפך למעין בית שהוא מבשלה וחצר אירוח, והיום יש פה כל מה שאני הייתי חולמת על בירה”.

"להגיע אליי זה כמו להגיע לעולם קסום אחר. היום אפשר לקבל אצלי את כל החוויה של בירה, ובנוסף לכך אצלי זה יותר עניין של חוויית בירה ואנשים. אנשים מתלהבים מהאנרגיה שיש כאן", היא משתפת, ומספרת שהיום היא חיה את החלום יחד עם ילדיה, "כל הבית סובב סביב בירה ואנשים. הילדים, שלוקחים חלק בהרכבים מוזיקליים, מופיעים בחצר כשאני עושה אירועים, והכול מאוד משפחתי וסביב המון אהבה ונתינה, טעמים וקולינריה וריחות, אני מבטיחה לכולם את חוויות חמשת החושים”.

במהלך דרום אדום השנה, מציעה הדס מפגש טעימות של בירה שהיא מבשלת בסגנונות שונים. פתוח כל יום מלבד יום שבת, בתיאום מראש, בין השעות 10:00-18:00.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: